Du støder på dem på i gadebilledet, retrocampingvognene, hvor lugen er slået op for salg af en af danskernes favoritdrikke – kaffe! Kaffe Klubben er historien om lokalt iværksætteri drevet af passion for fremdrift, udvikling og ønsket om at servere god kaffe. Michael Kokborg, indehaver af Kaffe Klubben, har som søn af to selvstændige erhvervsdrivende iværksætteri flydende i årene. Der skulle dog gå godt 20 år, før det fik frit løb.
Kaffeelskeren er uddannet pædagog og samtidig en passioneret skiløber. To ting, der har været svære at få til at harmonere, når størstedelen af vinterhalvåret er blevet tilbragt på skiløjperne. Derfor gik Michael Kokborg over til at tilbringe somrene med at køre land og rige rundt med eventjobs. Det var her idéen om at anskaffe sig en campingvogn og bygge den om til bar opstod. For hvorfor arbejde for andre, når man kan gøre det selv? Korsør Erhvervspark, tæt på motorvej E20, Korsør Station og Storebæltsforbindelsen, er nu udbudt til salg. Der har på forhånd været stor interesse for området Godt 157.500 kvm. fordelt på tre områder er nu sat til salg i Korsør Erhvervspark, der allerede rummer SK Forsynings nye varmeværk.
Beliggenheden af det nye område er særdeles attraktiv med kun 1 time til København og mindre end en halv time til Odense. - Større tilgængelighed og synlighed fås ikke. Samtidig binder det den nyeste bydel omkring Musholmparken og Korsør Station sammen med resten af Korsør, siger Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervschef, der glæder sig over det nye erhvervsareal. - Det er meget vigtigt, at der bliver skabt vækst og udvikling i Erhvervsparken, gerne hurtigst muligt, understreger erhvervschefen, der har fået flere henvendelser fra potentielle købere. Områdernes formål De tre områder udbydes til forskellige formål. Delområde 1 er forbeholdt kontor og administrationsbyggeri samt forskning og undervisning. Her er der 51.500 kvm. til rådighed. Delområde 2 er udlagt til det samme som ovenstående, men giver også mulighed for etablering af vedvarende energianlæg, industri- og værkstedsvirksomheder. Her er der 44.500 kvm. til rådighed. Delområde 3 er et grønt areal til opstilling af tekniske installationer til produktion af bæredygtig og vedvarende energi, f.eks. solenergi og regnvandsbassin. Området er med sine 61.500 kvm. det største af de tre. Arealerne udstykkes så vidt muligt efter købers behov. Købstilbud skal være Center for Kommunale Ejendomme i hænde senest den 14. januar 2019. Derefter kan kommunen frit afhænde arealet. Læs mere her Store navne som Sanne Salomonsen, Allan Olsen, Jesper Binzer m.fl. optræder til januar ved velgørenhedskoncerten 'Rock for hjemløse' i København for at samle penge ind til landets hjemløse. Iværksættere fra Vækstfabrikken Slagelse lægger frivillige arbejdstimer i at løfte og støtte arrangementet med digitale løsninger og salg af merchandise. Miguel Calderon (tv.) fra Another Solution og Lasse Baungaard fra Digitypes er to af Vækstfabrikken Slagelse iværksættere, der har lagt frivillige arbejdstimer i 'Rock for hjemløse'. Interessen for velgørenhedskoncerten, og for at støtte formålet, er enorm. Samtlige billetter er for længst revet væk til denne rockaften, hvor overskuddet går ubeskåret til at hjælpe dem, der lever på gaden.
I 2017 talte man 6600 hjemløse i Danmark – en stigning på 33 procent siden 2009. Tallene er reelt højere og ser ud til at fortsætte i den forkerte retning, ikke mindst blandt de helt unge i alderen 18-24 år, hvor antallet af hjemløse på bare to år er steget med 9 procent (kilde: SFI). Lasse Baungaard og Simon Randløv, iværksættere bag virksomheden Digitypes, er sammen med Tobias Magnussen fra OnlineFox og Miguel Calderon fra Another Solution en del af Vækstfabrikken Slagelse. De donerer alle frivillige arbejdstimer for at bakke op om 'Rock for hjemløse'. - Jamen, det er et godt formål. Selv om vi i forvejen har travlt, så er der noget energi i at bidrage til det her. Det er sjovt, anderledes og meget inspirerende. Det er utroligt, hvor hurtigt man kan få noget op at stå, når man går mange sammen, siger Lasse Baungaard. Et samarbejde mellem lokale HJ Huse og Rockwool udmønter sig i foråret i opførelsen af et hus med optimal energiperformance. Rockzero-byggeriet har allerede inden spaden er stukket i jorden stor bevågenhed i branchen. Rockzero består primært af naturlige materialer. - Vi kan skabe idéerne, men vi kan ikke stå alene med dem. Samarbejde er nødvendig, udtaler John Jensen, indehaver af entreprenørvirksomheden HJ Huse A/S ved Slagelse.
At netværke er derfor en vigtig del af forretningsstrategien i den lokale virksomhed – et indsatsområde, der allerede har båret frugt. - Vi har fået et godt ry og en profil i markedet, der gør at de store har fået øje på os, siger udviklingschef Kim Bøhmert. En af de store er Rockwool, der er gået sammen med HJ Huse om at opføre et ”Rockzero” hus i Vemmelev. Fazade åbnede produktion på det gamle Glasværk i Korsør i foråret. Siden da er kurven blot gået en vej – opad. Virksomheden har derfor inddraget endnu et stort areal til produktion og lager, mens man samtidig er på udkig efter yderligere mandskab. - Vi vækster hurtigere, end vi har turdet håbe på. Vi ryger over budget i år.
Henrik Olsen, adm. direktør for Fazade på Norvangen i Korsør, er en travl mand. Siden åbningen af den lokale produktion tilbage i april, har ordrebogen været fyldt godt op. - Vi har virkelig travlt, tilføjer kompagnon Jan Haulund, der viser rundt i lokalerne i det gamle Glasværk, som hurtigt er blevet for trange. Derfor har Fazade netop øget sit lejeareal og er samtidig på udkig efter yderligere mandskab til produktion og montage samt en projektleder, gerne en ingeniør eller bygningskonstruktør. Erhvervschef Per B. Madsen. Som led i en organisationsændring i Slagelse Erhvervscenter, har bestyrelsen valgt ikke at genbesætte direktørstillingen. Den daglige ledelse overtages med øjeblikkelig virkning af erhvervschef Per B. Madsen.
Ændringen sker som følge af den nye erhvervsfremmestruktur, der rulles ud over hele landet ved indgangen til 2019. Slagelse Erhvervscenter får i den forbindelse et tæt samarbejde med det nye Erhvervshus Sjælland, der etableres i Sorø med en filial i Vordingborg. Slagelse Erhvervscenter fortsætter dog uændret med at støtte og vejlede lokale iværksættere og virksomheder, og arbejder fortsat for at fremme erhvervslivet i Slagelse Kommune. Det er som følge heraf målet at styrke Slagelse Erhvervscenter med endnu en ansat i teamet af erhvervsmedarbejdere i løbet af det nye år. Børsen har igen i år kåret gazellevirksomheder over hele landet. Også helt lokalt her i Slagelse Kommune har vækstvirksomheder fået anerkendelse. Her ses Tina Riising, journalist Børsen og Kim Nielsen, adm. direktør, Simik Skælskør, der blev Fremstillingsgazellevinder under SJællandskåringen på Comwell Korsør. Foto: VDonline.dk Vækst. Det er det, det hele drejer sig om i Børsens årlige Gazellekåring. En gazelle vokser kontinuerligt og fordobler som minimum sin omsætning eller sit bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår. Det er hårde krav og imponerende klaret af alle gazellevirksomheder, uanset om det er første, anden, tredje eller fjerde gang titlen opnås.
Ifølge Børsens chefredaktør Niels Lunde, har hver gazellekåring sit kendetegn, og i år var det, at gazeller skabes af mennesker, der brænder for noget. De brænder ikke nødvendigvis for at tjene penge, de brænder for at lykkes med noget. For årets lokale Børsen Gazeller er det i høj grad lykkedes at drive og udvikle virksomhederne. Det er med til at bringe værdi, vækst og fremgang til hele Slagelse Kommune. |
ForfatterMette Juhl Nygaard Arkiver
Januar 2021
Kategorier |