Køberne står nærmest i kø til både små og store projekt- og boligejendomme lokalt, ifølge EDC Erhverv Poul Bech, Slagelse. Og det er ikke uden grund, idet der er mangel på lejeboliger og eftertragtede rækkehuse i et og to plan. Alene indenfor studieboliger i Slagelse står 350 lejere på venteliste Teamet i EDC Erhverv Poul Bech, Slagelse består af (fra venstre) partner og direktør Sven Lyse, erhvervsrådgiver Diana Christoffersen samt partner og ejendomsmægler Thomas Hansen. - Der kommer penge ind i lokalområdet.
Sven Lyse, partner og direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Slagelse, sender et stort smil med udtalelsen. For det går godt i forretningen. Så godt, at han nu også har overtaget en søsterafdeling i Næstved og således, sammen med sine kollegaer dækker markedet for erhvervsejendomme fra Kalundborg til Nakskov. Det er særligt projektejendomme og udlejningsboliger, der er stor interesse for, store som små. Køberne er dels lokale dels større investorer fra hovedstadsområdet og Jylland, der har interesse i at opkøbe ejendomme her, primært i Slagelse og Næstved. Virksomheder og kommende lærlinge inviteres til en aften med fokus på fremtidens faglærte arbejdskraft - et arrangement med netværk, underholdning og paneldebat. Komiker Lasse Rimmer sørger for alle går hjem med et godt grin. Synes du også det er vigtigt at vi har adgang til faglært arbejdskraft i fremtiden? Vil du være endnu bedre til at netværke og til at give det helt rigtige førstehåndsindtryk, når du møder nye kunder og samarbejdspartnere?
Så skal du med til denne spændende aften torsdag den 6. december fra kl. 17.00-21.00 på ZBC i Slagelse. Her sættes der fokus på faglært arbejdskraft, nye kompetencer, gode grin og netværk. Du kan måske endda hilse på din næste lærling. Comwell Korsør ruller den røde løber ud og danner igen i år rammen, når 300 gæster fra erhvervslivet i Slagelse Kommune fredag den 9. november samles til Erhvervs Awards 2018. Samtlige billetter har i månedsvis været revet væk. Der er lagt op til en brag af en gallaaften, hvor en udsøgt middag og topunderholdning er med til at festliggøre uddelingen af fire lokale erhvervspriser. Her får alle lejlighed til at hylde erhvervssucceserne og netværke på en utraditionel måde.
- Det er med stor glæde, at vi blænder op for den fjerde udgave af Erhvervs Awards. Opbakningen til arrangementet fra det lokale erhvervsliv, som både sponsorer og deltagere, har været overvældende, og vi ser frem til at kvittere med et brag af en festaften. Det her er et arrangement, der for alvor har bidt sig fast. I en travl hverdag, har vi brug for at stoppe op et øjeblik for at hylde og blive inspireret af dem, for hvem det går godt, udtaler erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen fra Slagelse Erhvervscenter, der er arrangør af Erhvervs Awards. Der skal også i år uddeles fire priser. De nominerede er: Arbejdet med at udarbejde en detailhandelsanalyse for hele Slagelse Kommune er i fuld gang. I disse uger får samtlige butikker besøg, hvor der indsamles informationer til en kortlægning af detailhandlen, som den ser ud i dag. Vi fulgte med et par af stederne. Som led i arbejdet med detailhandelsanalysen, er medarbejdere fra ICP A/S rundt i samtlige butikker i kommunen. Her er det Jens Christian Petersen, der får en snak med Yvonne Nielsen fra Butik Mille i Skælskør. Hvordan ser detailhandlen i Slagelse, Korsør og Skælskør ud i fremtiden? Det er der mange gisninger om, nogle mere dystre end andre.
Detailhandlen rummer et betydeligt antal arbejdspladser i Slagelse Kommune, men branchen er i forandring. For at få det bedst mulige udgangspunkt til at udarbejde konkrete handlingsplaner for den lokale detailhandel, bliver der i øjeblikket samlet materiale og viden ind til en omfattende detailhandelsanalyse. Det er ICP A/S, der står for opgaven på foranledning af de tre erhvervsforeninger, Korsør Erhvervsforening, Skælskør Erhvervsforening og Business Slagelse, samt Slagelse Erhvervscenter og Slagelse Kommune. Og arbejdet er i fuld gang. I disse uger er medarbejdere fra ICP rundt og besøge samtlige butikker i Korsør, Skælskør, Slagelse og opland. Det var en festdag mandag 22. oktober hos TystofteFonden på Teglværksvej i Skælskør, da man holdt indvielse af den godt 19 millioner kr. dyre nybygning, der sikrer virksomheden et godt udgangspunkt til øgede aktiviteter i fremtiden. Her ses ved indvielsen fra venstre administrerende direktør Gerhard Deneken, direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen samt bestyrelseformand i TystofteFonden Thor Gunnar Kofoed. Med indvielsen følger ikke bare moderne faciliteter til sortsafprøvning og kvalitetskontrol af såsæd og frø til marker. Nybyggeriet lægger samtidig op til en udvidelse af medarbejderstaben, der i forvejen tæller 32 ansatte. Vigtige vidensarbejdspladser i Slagelse Kommune, som det blev understreget af viceborgmester Villum Christensen under festlighederne.
Og historien om TystofteFonden er en af de rigtig gode succeshistorier. - Det var lige før det blev afvikling, men det blev udvikling, lød det fra bestyrelsesformand Thor Gunnar Kofoed, der sammen med en række øvrige, stærke interessenter tilbage i 2014 reddede den lokale virksomhed fra lukning. Det skete da TystofteFonden blev dannet på privat initiativ og fik overdraget nøglerne til den mere end 130 år gamle virksomhed af NaturErhvervstyrelsen. Som del af det innovative Provenance DK projekt, mødtes fire kokke en efterårsdag i oktober i køkkenet på Kragerup Gods for at genskabe retter fra det gamle godskøkken omkring år 1830. Det blev overraskelsernes dag, hvor resultatet, men ikke mindst processen, giver grobund for at vække udvalgte, historiske retter til live igen Der blev brugt tid på at studere og tolke på de gamle opskrifter, der blev fremstillet tro mod tiden, men med plads til nutidig tilpasning. Jo flere trin, der var i tilberedningen, des finere ansås resultatet for at blive, når køkkenpersonalet omkring år 1830 stod for tilberedningen af herskabernes middage herhjemme. Det fortæller historien og fundet af meget velbevarede opskrifter fra netop den tidsalder, som Kragerups Gods har fundet i kælderen, bekræfter det.
Mandag 8. oktober samlede Godsejer Birgitte Dinesen fire kokke, en madhistoriker samt repræsentanter fra projekt Provenance DK til en dag, hvor et udvalg af de gamle retter skulle forsøges genskabt, for at blive klogere på, om de har relevans i nutidens køkken. Og resultatet overraskede deltagerne positivt, da man faktisk var lidt i tvivl om maden kunne vække appetitten, men her kom tvivlen os til gode. Fra 19. november kan du handle i Bilka Slagelse uden at stige ud af bilen. BilkaToGo er et nyt koncept, hvor du bestiller på nettet og får varerne leveret direkte i bagagerummet i et nyindrettet drive-in område. Det nye koncept gør det let at være kunde og medfører samtidig en udvidelse af medarbejderstaben på en af byens store arbejdspladser Man kan købe meget i Slagelses store hypermarked på Idagårdsvej, men tid er ikke i sortimentet. Og så alligevel. For med det nye koncept BilkaToGo er det netop tid, der kan komme i plus på familiernes konto, når indkøb af dagligvarer gøres endnu lettere tilgængeligt.
- Det henvender sig til den travle familie, siger Jakob Larsen, varehuschef i Bilka Slagelse om det nye koncept, der til november bliver udrullet lokalt. Via BilkaToGo på nettet kan man afgive sin bestilling af fødevarer, personlig pleje og rengøringsartikler. Ordren skal være Bilka i hænde senest kl. 10 og fra kl. 14 samme dag kan man afhente sine varer indenfor Bilkas åbningstid. Hos Slagelse Hostel på Bjergbygade har Birgit og Jens Würtz taget en hurtig beslutning ovenpå lukningen af Hotel Frederik II i byen. Forpagterparret er i fuld gang med at indrette 36 dobbeltværelser i hotelkvalitet, festlokale og konferencerum samt tilhørende restaurant. De nye tiltag forventes at være klar midt i november Planer er som bekendt til for at blive ændret. Da Birgit og Jens Würtz sidste år gik i gang med at renovere det gamle vandrerhjem i Slagelse, lå det ikke i kortene, at stedet skulle fungere som hotel. Men med Salling Groups lukning af Hotel Frederik II, lå muligheden for at udvide forretningen lige for. En chance, som parret har grebet.
Således arbejder håndværkere på højtryk på at sætte det gamle hovedhus i stand til formålet. Slagelse Hostel og Hotel forventer således at stå klar 15. november med 36 dobbeltværelser, herunder en brudesuite, alle med eget bad, wifi og øvrige moderne tiltag, som hotelgæster forventer af en overnatning i dag. Og så er der naturligvis parkering lige ved døren. Skælskør Erhvervsforening vil hylde de virksomheder og medarbejdere, der udøver service udover det forventede. Og du kan være med til at bestemme, hvem der skal have æren. Priserne uddeles fredag 21. december ved en stor event i Det Røde Pakhus Vi har mere end nogensinde brug for loyale kunder i Skælskør - og hvordan får vi dem?
Sådan skriver Skælskør Erhvervsforening i den flyer, der netop nu bliver delt rundt i Skælskør og omegn. Til december vil man ved en festlig event kåre:
En 27 år lang kamp får sin lykkelige afslutning, når nye østvendte ramper ved motorvejsafkørsel 41 Tjærby indvies tirsdag 23. oktober. Det lokale erhvervsliv glæder sig til, at vejen mod hovedstadsområdet bliver lettere tilgængelig. En ny rute vil samtidig øge trafiksikkerheden i Vemmelev, når den tunge erhvervstrafik ledes uden om byen Der er gået lidt over et år siden første spadestik blev taget, og nu er de to nye østvendte ramper ved Vemmelev klar til officiel indvielse. Den finder sted tirsdag 23. oktober kl. 13.00 med deltagelse af såvel borgmester John Dyrby Paulsen, entreprenører, repræsentanter fra det lokale erhvervsliv og naturligvis lokale borgere.
Ramperne har været længe undervejs. – Vi har arbejdet på det her i 27 år, og vi gav aldrig op. Så det er virkelig en glædens dag, når vi kan tage de østvendte ramper i brug, lyder det fra Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter, der fortsætter: - De vil komme såvel de lokale borgere, som det lokale erhvervsliv til gode. Det sikrer en god infrastruktur og en god trafiksikkerhed i Vemmelev. |
ForfatterMette Juhl Nygaard Arkiver
Januar 2021
Kategorier |