Når de fleste af os andre rammer fyraften, starter et team af drenge deres arbejde i Slagelse Transportcenter. Teamet er med årene blevet til en helt særlig succes, hvor drenge, der har svært ved at få en chance for at bevise deres værd andre steder, får et godt afsæt til at tage sig en uddannelse og blive en del af arbejdsstyrken. Teamleder Tarek Youssef (tv.) sammen med teamet af arbejdsdrenge i Slagelse Transportcenter. Foto: Mette Juhl Drengene styrer med sikker hånd kørslen rundt på ramperne. Paller bliver stablet i sirlig orden, og opgaven med at sortere pakker håndteres systematisk – en opgave, der for det utrænede øje kan virke uoverskuelig og kaotisk.
Det her er ”Tareks drenge”. De møder ind, når de fleste andre har fyraften, og går i gang med at rydde op og gøre gods klar til videre transport i Slagelse Transportcenter A/S på Dalsvinget. Teamet er lidt af en succeshistorie. En historie, der begynder med og har Tarek Youssef som omdrejningspunkt. Det er tilfældigheder, og en hel del arbejdstimer, der har ført 28-årige Tobias Magnussen derhen, hvor han er i dag – selvstændig med virksomheden TurboTobias, der er en del af iværksættermiljøet Vækstfabrikken Slagelse. Tobias Magnussen, der er iværksætter med virksomheden TurboTobias. Foto: Mette Juhl Kandidatgraden var indenfor rækkevidde og snart kunne der sættes et hak ved endt uddannelse og søgningen efter et fast job begynde. Men noget føltes ikke helt rigtigt, og det tog Tobias Magnussen konsekvensen af, uden at tænke nærmere om følgerne. Han valgte at følge sit hjerte, droppede eksamen og blev iværksætter.
- Jeg sprang bare ud i det og har ikke fortrudt det. Tobias står bag virksomheden TurboTobias, et kreativt mediebureau, der udvikler og har speciale indenfor optimering af hjemmesider. - Det var egentlig lidt et tilfælde, at det blev det. Jeg har altid været drevet af lysten til at lære nye ting, og da jeg så et facebookopslag, hvor der blev efterlyst én, som kunne hjælpe med at lave en ny hjemmeside, slog jeg til. De lokale virksomheder Digitypes og TurboTobias er via deres ophold på Vækstfabrikken Slagelse blevet koblet på EU-projektet Lean Landing. Det banede for nylig vejen for en inspirerende og udbytterig uge i engelske Leeds i forbindelse med Leeds Digital Festival. Tobias Magnussen, TurboTobias (forrest), og Lasse Baungaard, Digitypes, fik bl.a. besøgt lokale vækstfabrikker i Leeds. Her findes flere typer, bl.a. vækstfabrikker, der udelukkende er for digitale virksomheder. Foto: Mette Juhl Omkring 25.000 lægger vejen forbi Leeds Digital Festival, der over to uger samler nogle af de største aktører og influencers fra den digitale verden, i år bl.a. den europæiske vice-president for Twitter, Bruce Daisley.
Lasse Baungaard fra Digitypes og Tobias Magnussen fra TurboTobias, der begge er en del af Vækstfabrikken Slagelse, fik via EU-projektet Lean Landing skræddersyet et ophold i forbindelse med festivalen, der bød på stor inspiration. - Vi er virkelig kommet hjem med meget ny viden. Det var en tur af høj kvalitet, roser Lasse Baungaard, der sammen med Tobias Magnussen følte sig utrolig godt serviceret ugen igennem af de engelske partnere i Lean Landing. Vækstfabrikken Slagelse byder her i maj måned velkommen til en ny iværksætter. Stine Gram rækker gennem sin virksomhed Love-coach.dk ud til kvinder, der har ondt i kærlighedslivet, med en hjælpende hånd. Nærmere bestemt et selvudviklingsforløb, hvor man bliver bedre til at hvile i sig selv og står bedre rustet i relationen til andre. Stine Gram, Love-coach.dk. Foto: Mette Juhl Vækstfabrikken Slagelse er et spiremiljø for lokale iværksættere. Sidst ankomne er Stine Gram fra Korsør, der har startet sin egen coachingvirksomhed, Love-coach.dk.
- Det er for kvinder med ondt i kærligheden. Min målgruppe er de kvinder, der har en tendens til at tiltrække de forkerte mænd – de kvinder, der er usikre og finder sig i lidt for meget, siger Stine Gram. Gennem Love-coach.dk tilbyder hun et forløb, hvor man som kvinde bliver klogere på sig selv, sine mønstre og hvordan man bryder gamle vaner. Undervejs arbejdes der både med coaching, med kroppen og med mindfulness. Det blev ikke Slagelse Kommune, der blev køber af Stigsnæsværket, transithavnen og kulterminalen ud for Skælskør, men derimod konsortiet Stigsnæs Industripark A/S, der glæder sig til at udvikle området. Foto: Øsrsted Ørsted meddelte torsdag den 9. maj, at salget af Stigsnæsværket og de deraf følgende omgivelser er solgt til konsortiet Stigsnæs Industripark A/S. Bag konsortiet står Rimeco Aktieselskab fra Aabenraa, Kloster A/S fra Løsning, HM Entreprenør A/S fra Horsens samt P. Olesen & Sønner A/S fra Hovedgård.
- Vi er glade for, at vi med Stigsnæs Industripark A/S har fundet en ny, god ejer af Stigsnæsværket og Stigsnæs Transithavn. Kraftværket har været lukket siden 2012, så i dag bruger vi primært området som kultransithavn. Men da vi har besluttet, at vi fra 2023 ikke længere vil fyre med kul i Ørsted, giver det god mening, at vi frigør arealerne og giver mulighed for ny udvikling i området, udtaler Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Ørsted, i en pressemeddelelse. Igen i år hædres en iværksætter for sin ekstraordinære gode idé eller arbejdsindsats, når Iværksætterprisen uddeles foran 450 gæster fra erhvervslivet under Erhvervs Awards til november. Og du kan være med til at bestemme, hvem der skal have prisen - der er nu åbent for indstillinger af kandidater. Vinderne af Iværksætterprisen 2018 - Bughi ved Louise Lage og Trine Niemann. Foto: Evan Hemmingsen Kant by K, Bughi, By Asbæk er blandt de tidligere modtagere af Iværksætterprisen. Men hvem skal have det ekstra skulderklap, den offentlige anerkendelse, der følger med prisen, når den uddeles under årets store fest for erhvervslivet, Erhvervs Award?
Det kan du være med til at bestemme, for nu er der åbent for indstilling af kandidater. Alle iværksættere i Slagelse Kommune kan indstilles, virksomheden må blot ikke have et cvr-nr., der er mere end 3 år gammel på indstillingstidspunktet. Zealand, Sjællands Erhvervsakademi, er i gang med at ansøge om udbud af markedsføringsøkonomuddannelsen fra september 2020 og med placering i Slagelse. For at understøtte ansøgningen overfor Uddannelses- og Forskningsministeriet, har de i den forbindelse brug for tilbagemeldinger fra lokale virksomheder, om de ser det som et aktiv, at vi lokalt fremover kan uddanne markedsføringsøkonomer. Uddannelsen til markedsføringsøkonom er for studerende, der ønsker bred viden inden for markedsføring og salg, økonomi, international handel, kommunikation og ledelse. De studerende lærer om de faktorer, der er relevante, når virksomheder markedsfører produkter og serviceydelser. De får indblik i relationer til kunder, konkurrenter, samarbejdspartnere, samt lovgivning, samfundsøkonomiske forhold med videre.
Med opbakning fra både politisk side i Erhvervs- og Teknikudvalget samt fra de tre lokale erhvervsforeninger, Business Slagelse, Skælskør Erhvervsforening og Korsør Erhvervsforening, ansættes der nu en detailhandelskoordinator i Slagelse Erhvervscenter. Hermed tages det første og vigtige skridt i arbejdet med de handlingsplaner, som de tre erhvervsforeninger selv har udformet i kølvandet på den nye detailhandelsanalyse. Detailhandelskoordinatoren skal bl.a. være med til at føre de lokale handlingsplaner, som blev fremlagt under Detailhandelskonferencen i marts, ud i livet. - Det har længe været et ønske fra Business Slagelses side at få tilført nogle ekstra ressourcer til at løfte opgaven med at understøtte detailhandlens udvikling. Og det får vi her. Med en detailhandelskoordinator, der arbejder primært i Slagelse, men også i Skælskør og Korsør, får vi en, der kan holde fokus, koordinere indsatserne i de tre byer og som kan være med til at lægge en strategi for fremtiden, siger Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse og fortsætter:
- Der er nok af opgaver at tage fat på, men vi må sande, at der er mangel på frivillige hænder til at udføre dem. Derfor er vi rigtig glade for, at der nu er bred opbakning til at ansætte en detailhandelskoordinator. |
ForfatterMette Juhl Nygaard Arkiver
Januar 2021
Kategorier |