Økonomiudvalget i Slagelse Kommune har godkendt en række forslag, der skal hjælpe det lokale erhvervs- og foreningsliv igennem krisen. Herunder har de begunstiget et ønske fra de tre erhvervsforeninger om, at dække udgifterne, så medlemmer kan blive fritaget for kontingent i år. - Et skub i den rigtige retning, siger formanden for Business Slagelse. Der hersker ingen tvivl om, at det i høj grad er detailhandlen, der lider under den nuværende krise. Sådan er det også lokalt, hvor særligt mange af de mindre specialbutikker går en uvis fremtid i møde. Det handler om likviditet og derfor har alle haft travlt med at se på, hvor der kan spares og hentes økonomisk støtte fra regeringens hjælpepakker.
Nu kommer Slagelse Kommune erhvervslivet lidt til undsætning. På det seneste møde i økonomiudvalget, har man imødekommet et ønske fra de tre erhvervsforeninger, Business Slagelse, Korsør samt Skælskør Erhvervsforening, om at dække udgifterne, så medlemmerne af foreningerne kan blive fritaget for kontingent i et år. Samtidig vil alle virksomheder- uanset om de er medlemmer eller ej - blive dækket af erhvervsforeningernes arbejde. Pris ca. 1 million kr., som en lokal hjælpepakke betaler. - Det hjælper ikke alle, men det er et skub i den rigtige retning. Særligt mange af de små erhvervsdrivende mangler penge, siger Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse, der hilser kommunens hjælp velkommen. Slagelse Kommune har fremrykket en række opgaver og projekter for at komme erhvervslivet til undsætning og holde hjulene i gang, så vidt muligt, her under coronakrisen. Rigtig mange af opgaverne ligger på kommunens Bygge- og Anlægsportal, hvor lokale nu kan melde sig aktivt på banen og dermed komme i betragtning som leverandører. Har man som erhvervsdrivende tilmeldt sig Slagelse Kommunes Bygge- og Anlægsportal, og aktivt vist sin interesse for aktuelle udbud, så kan man fra kommunens side komme i betragtning som leverandør til kommende opgaver og projekter. Foto: Istock Selv om genåbningen af Danmark så småt er sat i gang, så giver coronakrisen fortsat store udfordringer for mange virksomheder.
For at understøtte de lokale bygge- og håndværksvirksomheder har Slagelse Kommune valgt at fremrykke mange opgaver og projekter, der ellers var planlagt til senere i 2020 eller i 2021. Det drejer sig bl.a. om renovering af alt fra tage, fortove, køkken- og toiletfaciliteter til istandsættelse af svømmehaller, Fisketorvet, lystbådehavnen i Korsør m.m. Det betyder, at der netop nu er rigtig mange opgaver i Slagelse Kommunes Bygge- og Anlægsportal (Comdia) under ”Aktuelle udbud” - en portal, som en hel del lokale allerede har tilmeldt sig. Bemærk dog, at man for at komme i betragtning som leverandør til opgaverne, skal "melde dig aktivt på banen". Også selv om du er tilmeldt udbudslisten. En del af projekterne har allerede tilbudsfrist og aftalestart den 20. april, men dette kan dog løbende ændre sig i takt med at de enkelte opgaver planlægges. Det er ikke kun virksomhedsejere med fysiske butikker, der er mærket af krisen, også de torvehandlende er i høj grad påvirket af den nuværende situation. En af dem er Claus Søby Bryde, indehaver af Blomstertorvet, der tidligere på ugen fik besked om, at han og de øvrige torvehandlere i Slagelse ikke længere måtte åbne på Nytorv. Men så trådte Business Slagelse til med hjælp. Selv om det var koldt her fredag morgen, var Claus Søby Bryde og hans kone Pia klar til at tage imod kunder på Nytorv i Slagelse, takket være en hurtig indsat fra Business Slagelse, her ved formand Torben Kjerulff og eventkoordinator Helle S. Madsen. Foto: Mette Juhl - Det er så vigtigt, at vi stadig kan få lov til at holde åbent. Vi har allerede mistet kirkerne, konfirmationerne og meget mere, lyder det fra Claus Søby Bryde, der ligesom rigtig mange andre butiks- og virksomhedsejere er hårdt presset af coronakrisen. Han har i forvejen måttet give slip på hele sit personale og det så endnu mere sort ud, da Slagelse Kommune tidligere på ugen meddelte, at hverken Blomstertorvet eller de øvrige torvehandlende på Nytorv, måtte åbne deres butikker. Angiveligt fordi der var risiko for, at de samler for mange mennesker.
Fortvivlet over situationen henvendte Claus Søby Bryde sig til Business Slagelse, der straks tog kontakt til Slagelse Kommune for at finde en løsning. - De var lydhøre og vi har ændret på en række ting, så det godt kan lade sig gøre for de torvehandlende fortsat at holde åbent. De har bl.a. indrettet sig, så der kun er én indgang til salgsområdet og lavet tydeligt markerede diskretionslinjer, så vi sikrer, at alle holder god afstand, siger Helle S. Madsen, eventkoordinator i Slagelse Erhvervscenter, der sammen med Business Slagelses formand, Torben Kjerulff, har lovet af følge op på, at tiltagene overholdes. |
ForfatterMette Juhl Nygaard Arkiver
Januar 2021
Kategorier |