Om du er selvstændig eller ansat i en større organisation, så er netværk en af grundpillerne til at opnå succes i erhvervslivet. Netværk kan dyrkes på flere måder. Et af de lokale tilbud er GLOBAL-Network, hvor medlemmerne mødes hver 14. dag i Slagelse. Netværket rækker dog endnu længere ud, da der er mulighed for at synliggøre sig i store dele af landet. Et lille udsnit af deltagerne på GLOBAL-Networkmødet lytter til et oplæg om, hvad der sker i os mennesker, når vi oplever modgang. Med dagens første kopper kaffe skænket op, går det lokale møde i GLOBAL-Network i gang. Med omkring 12 medlemmer pt. er netværket et af de mindre, men fra alle sider bliver der meldt om stor tilfredshed med udbyttet af møderne.
GLOBAL-Network handler i høj grad om at fremme sit erhverv og skabe forretningsrelationer. Men man får meget mere med hjem fra møderne. - Selvudvikling. Det handler om relationer og tillid. Vi tænker på hinanden, siger glaskunstner Branka Lugonja, der har været del af netværket i et års tid. En presset detailhandel og en øget konkurrence om kundernes gunst, kan aflæses i den netop offentliggjorte detailhandelsanalyse for Slagelse Kommune. Business Slagelse, Korsør Erhvervsforening og Skælskør Erhvervsforening vil omsætte resultat til handlingsplaner, der skal være med til at skabe og sikre den lokale detailhandel i fremtiden. Fra venstre Lene Feldt, formand for Korsør Erhvervsforening, Pia Kimer Jacobsen, formand for Skælskør Erhvervsforening, Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse, Jens Christian Petersen, medindehaver af ICP A/S samt Per Vagnsø, journalist for Sjællandske. Foto: Mette Juhl Der skal handling til, hvis Slagelse, Korsør og Skælskør også fremover skal gøre sig gældende som attraktive handelsbyer. Det påpeger den nye detailhandelsanalyse, der i efteråret er blevet gennemført at ICP A/S på foranledning af de tre lokale erhvervsforeninger, Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter.
Og det bliver netop handlingsplanerne, der bliver det spændende at holde øje med fremover. De skal sikre, at analysen ikke bliver et dokument i en lang række af mange, men at anbefalinger og gode idéer bliver realiseret. Det er man ganske enige om blandt erhvervsforeningernes tre formænd, der for nylig var samlet for at kommentere på detailhandelsanalysen. - Vi er glade for analysen og for processen. Det her forpligter, fastslår Pia Kimer Jacobsen, formand for Skælskør Erhvervsforening. Antallet af butikker i Slagelse Kommune er faldende. Kædet sammen med en øget konkurrence fra omkringliggende storbyer som Næstved, Ringsted og Holbæk, er det grobund for handling for at sikre fremtid indtægt og arbejdspladser, påpeger den nye detailhandelsanalyse for Slagelse Kommune. Detailhandlen i Slagelse Kommune rummer rigtig mange lokale arbejdspladser. Samtidig viser undersøgelser, at turister i dag drives af kommercielle oplevelser og alene af de to årsager, er der god grund til at sætte fokus på fremtidens lokale detailhandel.
Det er netop en af baggrundene for, at de tre lokale erhvervsforeninger i Slagelse, Korsør og Skælskør sammen med Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter i efteråret udbad sig en ny detailhandelsanalyse. På baggrund af denne arbejdes der allerede nu på at skabe handlingsplaner for udvikling af de tre købstæders detailhandel – planer, der opridses på den kommende detailhandelskonference den 20. marts. Samlet set er antallet af dagligvarebutikker fra 2011-2018 faldet med seks procent og antallet af udvalgsvarebutikker med 13 procent i kommunen. Særligt i Slagelse bykerne, er det gået hårdt for sig med reduceringen i butikker. Der tales meget om samarbejdende robotter og industri 4.0, men hvad er det egentlig for noget, og hvor er udviklingen på vej hen? Det kan du blive klogere på, når Universal Robots, BILA, TAWI, Erhvervshus Sjælland, Slagelse Erhvervscenter og Cobot Lift afholder teknologidag onsdag den 13. marts kl. 14-16 hos Cobot Lift, Industrivej 6, 4200 Slagelse. Det får du med hjem Anders Bo Rasmussen (Senior product manager UR+) fra Universal Robots vil dele ud af sin viden omkring samarbejdende robotter, og hvor udviklingen er på vej hen, det vil være muligt at prøve den ny E-serie Universal Robot robot. Samtidig vil der være verdenspremiere på Cobot Liften, som er en ny innovativ løsning, der gør en UR arm i stand til at løfte op til 25 kg. Og så er det en lokal opfindelse! Der er et begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendig på her. Cobot Liften er en lokal opfindelse. Her ses den i funktion.
Fire driftige kvinder savnede et godt netværk for iværksættere her i lokalområdet. Snak blev til handling og på få uger har mere end 130 kvinder meldt sig ind i facebookgruppen QVIS – Kvinder på Vestsjælland, iværksættere og selvstændige. Med Cafe Mad Med Mere i Antvorskovhallen, Slagelse som ramme, tog netværket for nylig hul på at mødes for at dele viden og inspiration. Der var fra første øjeblik rigtig god energi i luften, da netværket QVIS – Kvinder på Vestsjælland, iværksættere og selvstændige første gang mødtes ansigt til ansigt den 7. februar i Slagelse. Nogle er i fuld gang med iværksætterlivet, mens andre står på vippen, til at turde tage springet. Fælles for alle er lysten og viljen til at gøre en levevej ud af deres passion, hvad enten det er at drive café, rådgive omkring marketing og sociale medier eller hjælpe børn og voksne godt på vej i livet via coaching.
Hvad ens fag er, er ikke så afgørende. Det afgørende er, at man bidrager positivt til netværket, så alle får mest muligt ud af det. - Vi manglede et netværk, hvor vi kan mødes og spare med hinanden. Dem er der mange af i København, men det manglede lokalt og vi kan altså også godt herude, lyder det fra Jette Straagaard, biopat og zoneterapeut. Sammen med Dorthe Strømberg, Eva Andersen og Sofie Wille er hun initiativtager til QVIS. Pedersbolig har valgt HJ Huse fra Slagelse som hovedentreprenør til bygning af i alt 55 boliger på Rustkammergården i Pedersborg, Sorø - et byggeri med stor fokus på bæredygtighed. Første etape med 12 huse påbegyndes 1. april. Illustration af de planlagte HJ Huse i Sorø. - Visionen med byggeriet er at skabe et særligt lokalt miljø, hvor der er tænkt bæredygtighed, nærhed, vandmiljø, indeklima, lavenergi og rekreativ udfoldelse ind i bebyggelsen. Vi har valgt HJ Huse som hovedentreprenør, fordi vi godt kan lide virksomhedens profil, og deres nye lavenergihuse i Rosenhaven, udtaler direktør i Pedersbolig, Niels Poulsen.
For at kunne indfri visionen om byggeriet, opføres alle boligerne som lavenergihuse, der overholder kravene i bygningsklasse 2018. Dette sker ved brug af ekstra isolering, vinduer og døre i træ/alu med 3-lags lavenergiruder, luft til vand varmepumpe og et effektivt varmegenindvindingssystem. Lokale Sørby Esport er blandt de mest toneagivende e-sportsforeninger i landet. Med nu to fastansatte og etablering af et e-sportscenter i Slagelse til april, forventer ledelsen en forøgelse fra 320 til 1000 medlemmer i år. Som erhvervsmedspiller får man ikke bare synlighed og del i en eksplosiv udvikling, man får også en unik mulighed for at komme tæt på de unges mindset i dag. Mange unge, særligt drenge, drømmer om en karriere som professionel gamer. Hos Sørby Esport dyrker de talentudvikling, som indeholder meget mere end bare træning foran skærmen. Foto: Aaslev Foto Hvad trigger de unge og hvordan får man et budskab igennem, når mange fra denne fremtidens generation i dag sidder forskanset på værelserne med headsets og fuld opmærksomhed på skærmen?
Det ved de faktisk en hel del om i Sørby Esport, der i løbet af små tre års eksistens har oplevet en eksplosiv vækst i antal medlemmer, i høj grad drenge i alderen 7-20 år. - Mange spørger sig selv, hvordan man fanger de unges opmærksomhed i dag? Det kan vi fortælle noget om, give dem en bedre forståelse for de unge, siger Mark Rentzmann Uhrbrand Kristensen, medstifter af Sørby Esport. Han og foreningen arbejder på at få etableret et endnu større samarbejde med det lokale erhvervsliv via netværk og partnerskaber. Hos Bagger Låse & Alarm prioriteres uddannelse af lærlinge højt. Bagger Academy sikrer struktur på uddannelsen med plads til at udfolde individuelle evner. Gevinsten er engagerede lærlinge, der bidrager positivt til virksomhedens udvikling. Thomas Bagger, medindehaver af Bagger Låse & Alarm i Slagelse (th.), lægger vægt på at tilbyde sine lærlinge et godt uddannelsesforløb. Han deltager i Faglært Fremtid netværket for at dele ud af sin viden og erfaringer på området. Foto: Mette Juhl Når samtalen falder på fremtidens faglærte arbejdskraft, herunder den truende mangel på samme, så er Slagelsevirksomheden Bagger Låse & Alarm allerede på forkant med udviklingen. Her har man i flere år taget et aktivt ansvar for at uddanne lærlinge, og er i dag så engagerede på området, at de har modtaget flere anerkendelser for deres indsats.
- Vi bruger meget tid på uddannelse og interne kompetencer, fortæller medindehaver Thomas Bagger. Via sit eget Bagger Academy har den lokale virksomhed sat struktur på uddannelsen. – Det sikrer, at lærlingene, med kombinationen mellem teori og praktik, hurtigt kommer op på et højt fagligt niveau, og dermed hurtigere bliver selvkørende, forklarer Thomas Bagger. Det giver gevinst for Bagger Låse & Alarm. Ikke alene klarer deres lærlinge og elever sig generelt rigtig godt, det gør det også let at rekruttere nye. |
ForfatterMette Juhl Nygaard Arkiver
Januar 2021
Kategorier |