Der skal opkøbes erhvervsjord i strategisk øjemed, de tre handelsbyer skal have styrket deres fysiske rammer og samarbejdet på tværs af kommune, uddannelser og erhvervsliv skal styrkes yderligere. Det var bare tre pointer fra årets første netværksmøde, Business Brunch, som samlede 100 gæster på Rådhuset i Slagelse fredag morgen. Borgmester John Dyrby Paulsen ønsker et tæt samarbejde og dialog med erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og kommunen. Her er Slagelse Erhvervscenter et vigtigt bindeled. Foto: Mette Juhl Det var en veloplagt borgmester John Dyrby Paulsen, der fredag morgen præsenterede kommunens planer for at fremme det lokale erhvervsklima i det kommende år. Præsentationen lod ingen tvivl tilbage om, at man gerne vil lokal erhvervsfremme og bakker op om de mange initiativer og det arbejde, der bliver lagt igennem Slagelse Erhvervscenter og i erhvervsforeningerne.
Fokus på erhvervssiden er fra kommunens side i år rettet imod strategisk opkøb af erhvervsjord. - Vi har simpelthen ikke noget ledig jord, hvis der kommer en større virksomhed, som vil etablere sig i kommunen. Det skal vi have gjort noget ved, fastslog John Dyrby Paulsen. Derudover er der i budgettet afsat 8 millioner kr. til forbedring af de fysiske rammer i de tre købstæder. Øvelsen her har været, at de tre erhvervsforeninger indbyrdes har skullet blive enige om fordelingen af midlerne. Det vakte derfor stor glæde hos borgmesteren, at Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse, kunne bekræfte, at man er kommet til enighed. Den grønlandske it-virksomhed Comby A/S har etableret en filial på Mariendals Allé 30 i Slagelse. Herfra er seks ansatte med til at sikre et højt serviceniveau overfor de grønlandske kunder via stærke, lokale kompetencer og en optimal udnyttelse af tidsforskellen mellem Danmark og Grønland. IT-konsulent Stefan Boel (tv.) arbejder fra kontoret i Slagelse, mens direktør og medindehaver af Comby A/S, Brian Torp, primært arbejder i Grønland. Foto: Mette Juhl Den grønlandske it-virksomhed Comby har siden starten i 2001 haft fuld fart på udviklingen. I dag er der 23 ansatte tilknyttet hovedkontoret i Nuuk, men i takt med at kundegruppen, og dermed også behovet for service, er vokset, har Comby været udfordret på at kunne rekruttere nok kvalificerede medarbejdere.
Derfor har man vendt blikket mod Danmark. Første ansatte uden for Grønland blev en tidligere samarbejdspartner, bosat i Vejle. Den ansættelse blev for et halvt år siden efterfulgt af en etablering af en filial af Comby centralt i Slagelse. Herfra arbejder 6 dygtige medarbejdere og der kigges allerede nu på mulighederne for at udvide kontorfaciliteterne med yderligere fire arbejdsstationer. Det kræver bl.a. en ny tilladelse, som man via kontakt med Slagelse Erhvervscenter har fået sat i proces. Efter godt 10 års kontinuerlig kontakt med Bauhaus, glæder det erhvervschef Per B. Madsen, at planerne om etablering i Slagelse ser ud til at falde på plads. Ikke alene sikrer det byen 100 nye arbejdspladser, det vil også være med til at vende kundestrømme i retning mod Slagelse som handelsby. Sådan kan et Bauhaus i Slagelse, beliggende mellem ringvejen og Kongevejen, komme til at se ud. Koncernen er i dialog med Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter om at få detaljerne til at falde på plads. Illustration: Bauhaus Dagbladet Sjællandske fortæller torsdag 16. januar, at Bauhaus har planer om at opføre endnu et byggemarked, denne gang i Slagelse, helt tæt på motorvej E20 og op mod Kongevejen. Med Bauhaus følger der, ifølge adm. direktør Mads Jørgensen, 100 nye arbejdspladser, en blanding af deltids- og fuldtidsstillinger, til byen.
- Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi får 100 nye arbejdspladser. Bauhaus bliver et godt supplement til de eksisterende byggemarkeder i byen, udtaler Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter. Han fortsætter: - Der har i mange år været stor efterspørgsel blandt borgere på at få Bauhaus til byen og at de nu kommer hertil, vil være med til at vende nogle kundestrømme i vores retning. Det kan få en afsmittende effekt på det øvrige Slagelse som handelsby. Tre skoler i Slagelse Kommune har i år sat entreprenørskab og iværksætteri på skemaet som valgfag i udskolingen. Elever fra Marievangsskolen tilbragte i den forbindelse en eftermiddag på Posthuset, hvor de fik input og feedback på deres idéer, der skal præsenteres i iværksætterkonkurrencen Next Level. Erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen holdt oplæg om iværksætteri og gav de unge elever fra Marievangsskolen sparring på deres idéer og præsentationer. Foto: Mette Juhl Det meningsfulde og hjertesunde liv. Sådan lyder overskriften på den landsdækkende iværksætterkonkurrence Next Level, som elever fra Marievangsskolen, Broskolen og Nymarkskolen er ved at forberede sig til. Det gør de via valgfaget entreprenørskab og iværksætteri, som er kommet på skoleskemaet i udskolingen.
Som del af forløbet kommer alle elever forbi Posthuset på Sdr. Stationsvej, hvor Morten Hass Augustsen, erhvervskonsulent i Slagelse Erhvervscenter samt Anne Gramtorp, ny innovationskonsulent, er klar med oplæg, input og feedback til de unges iværksættertanker, idéer og præsentationer. - Det er fedt, at man tænker iværksætteri ind allerede i folkeskolen. De unge har rigtig mange gode idéer, det tegner lovende for fremtiden, siger Morten Hass Augustsen, der for nylig tilbragte en eftermiddag i selskab med Marievangsskolens elever og undervisere. Til at opstarte et nyt eksperimenterende, innovativt miljø i Posthusets stueetage, har Slagelse Erhvervscenter pr. 1. januar 2020 ansat Anne Gramtorp i en foreløbig 2-årig projektstilling som innovationskonsulent. Anne Gramtorp er ny Innovationskonsulent i Slagelse Erhvervscenter. Hendes opgave bliver at skabe et nyt miljø i Posthusets stueetage. Foto: Mette Juhl - Det sker i forlængelse af et ønske fra politisk hånd om, at vi her i huset forener det frivillige foreningsliv, uddannelsesmiljøet og erhvervslivet. Stueetagen på Posthuset skal være stedet, hvor man kan afprøve og bygge videre på sine tanker og idéer, der kan være med til at sætte skub i den lokale udvikling - et udstillingsvindue for nye initiativer og tiltag, som kan tiltrække eksperimenterende virksomheder og bygge bro mellem uddannelser og det etablerede erhvervsliv via arrangementer, workshops m.m., udtaler Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter.
Ideelt til et eksperimenterende miljø 39-årige Anne Gramtorp, der skal løbe projektet i gang, kommer fra en stilling som postdoc på Syddansk Universitet, hvor hun har arbejdet med innovation hos små og mellemstore virksomheder. |
ForfatterMette Juhl Nygaard Arkiver
Januar 2021
Kategorier |