Videnssamarbejdet

Videnssaamarbejdet er et samarbejde mellem Roskilde Universitet, University College Sjælland & Erhvervsakademi Sjællands fælles platform ViiRS, Syddansk Universitet, Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter.

Videnssamarbejdet arbejder for at etablere samarbejder mellem erhvervslivet og uddannelses- og vidensinstitutioner. Det gør vi, fordi vi ved, at den type samarbejder skaber vækst. Både i den enkelte virksomhed, der er med, og i vores område generelt.

Det er afgørende for erhvervslivet at kunne rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer. Og det er afgørende for uddannelsesinstitutionerne at have en tæt kontakt til erhvervslivet, så undervisning og forskning hele tiden er i berøring med verden udenfor uddannelsesinstitutionerne. En af de sikreste kilder til kvalificerede medarbejdere er at starte samarbejdet med dem allerede imens de studerer. Og allerede under studietiden kan de bidrage til virksomheden. Med viden og nytænkning og ofte også med de ekstra ressourcer, der skal til for endelig at få taget hul på nogle af de muligheder, som ligger og venter, men som der ikke er tid, kræfter eller viden til at bringe til live i hverdagen.

Uddannelsesinstitutionerne befolkes ikke kun af studerende. De er også kraftcentre for viden og den daglige arbejdsplads for et utal af forskere og undervisere, som er førende indenfor deres felt. Den viden arbejder Vidensfællesskabet også for at bringe i spil i vores lokale erhvervsliv.

Der er en lang række muligheder for at samarbejde med uddannelsesinstitutionernes eksperter og studerende. De muligheder vil Videnssamarbedjet gerne udbrede kendskabet til.

Hvis du overvejer, om din virksomhed kan have gavn af ny viden gennem et samarbejde med studerende eller eksperter fra uddannelsesverdenen, står Videnssamarbejdet klar til en indledende, gratis og uforpligtende snak. Hos Slagels Erhvervscenter kan du kontakte erhevrvskonsulent Jens Lerager for at høre mere om samarbejdet.

Eller start med at læse om forskellige samarbejdsformer her.

Arrangementer

Vil du følge med eller bidrage til samarbejde mellem uddannelserne og erhvervslivet?

Her samler vi arrangementer og aktiviteter, som afholdes af Vidensfællesskabets partnere: 

Ny verden, nye muligheder - med ny viden (afholdt)

Klogere til kaffen - Robotteknologi og automatisering