Nyheder

Mød de tre kandidater til Iværksætterprisen 2017

I Slagelse Kommune bor der mange iværksættere, der udmærker sig ved at være både dygtige og initiativrige. Det hylder Slagelse Erhvervscenter -  og dermed Vækstfabrikken i samarbejde med en række partnere -  hvert år ved at uddele en pris indenfor iværksætteri.

Alle borgere og iværksættere i Slagelse Kommune har haft mulighed for at indstille en iværksætter til prisen. Dommerpanelet har udvalgt 10 af iværksætterne og 5 af dem har fået lov til at fremlægge deres idé foran et dommerpanel – 3 af dem gjorde det så overbevisende, at de er blevet nomineret til Iværksætterprisen 2017.

Vinderen offentliggøres ved Erhvervs Awards 2017
Der er naturligvis kun én vinder og vedkommende offentliggøres ved Erhvervs Awards 3. november 2017. Her mødes ca. 300 erhvervsfolk fra Slagelse Kommune til en festlig aften med middag, dans og prisoverrækkelser. Aftenen er arrangeret af Slagelse Erhvervscenter og bakkes flot op af erhvervslivet i Slagelse Kommune.

De tre iværksættere er alle inviterede til Erhvervs Awards 2017, hvor de alle venter til spændingen bliver udløst og præmien overrækkes. Se nedest i artiklen, hvad vinderen får udover æren.

Der er desværre ikke flere billetter til Erhvervs Awards.

Nomineret til Iværksætterprisen 2017: By Asbæk
En ungpigedrøm om at have sin egen forretning og beskæftige sig med design fik Natasja Asbæk til at skabe webshoppen By Asbæk.
Herfra sælges der moderigtigt tøj til stilbevidste kvinder mellem 25-55 år, og salget går rigtigt godt. By Asbæk har hvert år mere end fordoblet omsætningen og er stadigvæk i vækst.
God service er en bærende del af konceptet og hos By Asbæk giver arbejdet mening, når der skabes glæde hos kunderne. Derfor pakkes tøjet lækkert ind i flot papir. Der bliver også lagt et lille visitkort med sjove citater med i pakken. Derudover bestræber de sig på altid på at levere ærlig og exceptionel kundeservice både online og i showroomet.
Firmaet er lige ved at runde dets 3-års fødselsdag, og sammen med partner i firmaet Anders Schelde er de nu til sammen 7 ansatte i virksomheden. Behovet for mere lagerplads presser på og viser, at de er gode til at fornemme kundernes smag.
Parret er i øvrigt også landets største forhandler af det danske tøjmærke Kaffe.

 

Nomineret til Iværksætterprisen 2017: Vikar & Gastronomi
”Let ved smil og yder en god service” er Carsten Emborg Jensens (til venstre i billedet) motto. Han er udlært kok og har specialiseret sig i at finde vikarer – kokke og tjenere -  til hoteller og restauranter gennem sit firma Vikar & Gastronomi. Han har nu ca. 80 medarbejdere, der arbejder som vikarer for ham, når store erhvervskunder som sygehuse i Region Sjælland, hoteller i kæden ”Small Danish Hotels” og Comwell hotel-kæden mangler mandskab.
Faktisk går det så godt for den kokkeudlærte 25-årige mand, at han i august måned kunne ansætte sin første fastansatte medarbejder (Christian Børnig til højre i billedet), der hjælper med at servicere de mange virksomheder, der ringer og har akut brug for mandskab.
Carsten Emborg Jensen har drevet Vikar & Gastronomi siden marts 2016 – knap halvandet år. Han begyndte i Vækstfabrikken, Slagelse Erhvervscenter, hvor han fik hjælp til at starte op som selvstændig.

 

Nomineret til Iværksætterprisen 2017: JBL Udlejning ApS 
Fra Dalmose bliver rejsemontører sendt til blandt andet Thule Air Base i Grønland. Det sørger direktør Jesper Larsen for, og han har ca. 17 mand, han kan sende afsted til håndværkeropgaver. Mottoet i JBL Udlejning er: ”Den rigtige mand, til den rigtige pris”. Og det betyder en hel del, når man sender håndværkere helt til Grønland, for det er dyrt, og det forventes af alle, at de er indstillede på, at der ikke sker så meget andet end arbejde i op til 60 timer pr. uge – og gerne mere.
Jesper Larsen fik ideen til at rekruttere folk bredt fra bygge- og anlægsbranchen til opgaver til Grønland gennem sit netværk. Han startede sin virksomhed i april 2015. Ved årsskiftet havde han en omsætning på 5,5 mio. kr. - heraf var de 3,5 mio. kr. lønninger til håndværkerne.
Han rekrutterer håndværkere fra hele landet og har både murere, vvs´ere, tømrere, elektrikere og jord- og beton-folk i sit brød. Det er en enkeltmandsvirksomhed, men Jesper Larsen har netop en koordinator i løntilskud, som han håber på at kunne ansætte i en fast stilling.

Hvad vinder iværksætteren?
Udover æren modtager vinderen også:  

• 5 timers rådgivning v/advokat Lars Thurø Møller fra Ret og Råd Advokater Slagelse
• 5 timers rådgivning hos revisionsfirmaet PwC
• 5 timers rådgivning hos Balance, personlig udvikling og coaching v/ coach Britta Olsson
• 5 timers rådgivning inden for salg og markedsføring v/ Hans Jørn Andersen
• Glaskunst fra den lokale kunstner Branka Lugonja, St. Galla Galleri

Vinderen af Iværksætterprisen 2017 offentliggøres naturligvis her efter 3. november.

 

Tilbage