Nyheder

Ergolet: Succes med studerende

Sommerens sidste Business Brunch fredag 30. juni blev en stor succes. På SDU i Slagelse mødte ca. 30 virksomheder op for at høre om den værdi, det kan give virksomheden at have en studerende fra fx Syddansk Universitet (SDU) i praktik.

En af de virksomheder, der virkelig har taget de unge kloge hoveder til sig, er Ergolet A/S, der er en del af den franske Winncare Group. Ergolet producerer udvikler hjælpemidler og velfærdsteknologi-løsninger til at forflytte mennesker. Det er blandt andet sejl, man bruger til skinnesystem og loftlifte på sygehuse og plejehjem, og det er hjælpemidler til toilet og bad samt gangstativer og meget mere.

Denne morgen er der indbudt til Business Brunch, hvor dekan på SDU, Nikolaj Malchow-Møller, fortalte om de muligheder, man som virksomhed har for at have en studerende i sin virksomhed i kortere eller længere praktik.


Salgs- og marketing-ansvarlig i Ergolet A/S, Kent Hvidtfeldt, har kun haft gode oplevelser med studerende i sin virksomhed og anbefaler andre virksomheder at tage en studerende i praktik (Foto: Ergolet A/S).

En studerende er i dag Business Controller med reference til CFO i Frankrig
Og i praksis fungerer det rigtigt godt. Det var budskabet fra salgs- og marketing-ansvarlig i Ergolet A/S, Kent Hvidtfeldt, der kunne komme med mange gode eksempler på, at studerende har løftet store komplekse opgaver i virksomheden.
- Som virksomhed vil vi gerne udfordres med den nyeste viden. I dag går det så rasende stærkt, og vi opererer i et internationalt marked, hvor vi bliver presset konstant. Gennem tiden har vi haft mange dygtige studerende i vores virksomhed, og en af dem er ansat som Business Controller i Korsør i dag, men hun refererer til vores CFO i Frankrig. Det er en høj stilling, og hun har været i praktik i Ergolet A/S både under bachelor- og kandidat-uddannelsen, siger Kent Hvidtfeldt.

De unge har IT-viden, som de giver gratis fra sig
Derudover nævner han hurtigt i flæng, at der tidligere har været en controller i praktik, som i dag bestrider en stilling i Slagelse kommune. En tredje studerende var i praktik under sit studie til Business Intelligence. Han udviklede en gren af it-systemet Navision, så Ergolet A/S fik udviklet et rapporteringssystem via Microsoft 365 Power BI tilpasset på forskellige dash boards. 

- Det arbejde, han udførte for os, er uvurderligt. Og man skal vide, at de studerende i dag er lynende gode til at researche og skaffe sig den viden, de har brug for. De får naturligvis tildelt 1-2 mentorer, når de kommer ind i virksomheden, men den tid, vi bruger på de studerende, er godt givet ud – det kan som regel klares med en telefonsamtale, mens man kører i bil på vej til et kundemøde, siger Kent Hvidtfeldt.

Tidsforbruget skal ikke være en undskyldning 
Han giver ikke meget for, at virksomhederne undskylder sig med, at de ikke har tiden til at have studerende i praktik.
- Det er et spørgsmål om at prioritere sin tid. Som de fleste er bekendt med, var Ergolet A/S i en rekonstruktionsperiode for et stykke tid siden. Alligevel prioriterede vores direktør og jeg at stille op til det samarbejde, der var påbegyndt med fire store uddannelsesinstitutioner – med i alt 60 studerende -  i byen. Det kostede noget tid, ja, men vi var dedikerede, og det kunne de studerende mærke.
- Vi har som virksomheder ikke råd til at lade være med at tage studerende ind på vores arbejdspladser. Jeg siger ikke, at de redder virksomheden, men de er så absolut med til at skabe vækst.

Kontakt til SDU
Hvis din virksomhed er intereseret i at få en studerende i praktik, da kontakt:

Michelle Hasselbalch Pedersen
Virksomhedskonsulent
SDU Research & Innovation Organisation

Tlf.  93 50 72 54
E-mail: micp@sdu.dk

Tilbage